Лекарят не е просто специалист, който работи блестящо или е

...
      Лекарят не е просто специалист, който работи блестящо или е
Коментари Харесай

Д-р Станислав Ташев: Много са моментите, които ще запомня - сълзите на едни пациенти, усмивките на други

      Лекарят не е просто експерт, който работи ослепително или е направил неточност. Не е и единствено оня, на чиито решения разчита пациентът. Дори не е само специалист, от който зависи здравето, а от време на време – и животът ни.
      Той е всичко това, само че и доста повече – тъй като зад всяко име с „ доктор “ начело стои един Човек. Кой е Човекът зад името, какви са неговите житейски избори, по какъв начин работи и по какъв начин почива – отговорите на тези въпроси търсим в рубриката „ Кой сте Вие, докторе? “
Д-р Станислав Ташев приключва медицина в МУ - Пловдив. През 2020 година стартира професионалния си път като лекар-ординатор в Мултипрофилно незабавно поделение към МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски “ в Кърджали. От 3 януари 2022 година стартира специализация в Отделението по гастроентерология на болничното заведение. 

Д-р Ташев, по какъв начин решихте да се посветите на медицината?

Ако би трябвало да съм почтен, аз не съм бил от децата, които са мечтаели да станат лекари, не съм и от децата, чиито родители са лекари. Бях от любознателните деца, от тези, които желаят да схванат всичко, от тези, които желаят да знаят всичко, и може би това ме води до тази специалност.

Какво дефинира избора Ви на компетентност, с какво Ви притегли гастроентерологията?

Още от студентските си години бях решил, че ще се занимавам с вътрешни болести – за мен те са най-интересната и завладяващата част на медицината. През годините разнообразни специалности минаха през мислите ми, само че в гастроентерологията като че ли съумях да намеря всичко от това, което търсех.

Кои са учителите Ви, които имат най-голяма заслуга за построяването Ви като персона и като доктор?

Хората, които са ме построили като персона, са моите родители, бабите и дядовците ми също. Всичко което съм постигнал и ще реализирам отсега нататък, дължа на тях.

Доколкото се отнася за построяването ми като доктор през студентските години – имам много лектори и асистенти, които са оставили някаква диря в мен.

Впечатлен съм и от някои от сътрудниците ми в МБАЛ,,Д-р Атанас Дафовски “, само че истината е, че към момента диря своя огромен преподавател в медицината и се надявам скоро да го открия.

Кои случаи от практиката ще запомните като изключително впечатляващи и комплицирани?

По-голяма част от практиката ми досега е минала в незабавното поделение на регионалната болница в Кърджали. Там идват случаи от всевъзможен темперамент. Ще запомня доста неща, ще запомня тежките месеци на Коронавирус инфекцията, тежките пътно-транспортни катастрофи, най-малките пациенти. Няма да не помни сълзите на едни, усмивките на други. Не мога да отлича единствено един миг, те са толкоз доста.

Разкажете за обичаните Ви занимания в свободното Ви време.

Свободното ми време е много лимитирано, само че обичам да спортувам, отивам на фитнес. Това е методът, по който се отронвам от напрегнатото всекидневие. Гледам и много спорт по малкия екран, главно футбол.

Кои са правилата, които се стремите да отстоявате постоянно и при всички условия?

Да оказвам помощ на всекиго с каквото мога, да имам вяра на знанията и преценката си, и да върша това което е най-хубаво за пациента, без значение от следствията, които то носи след себе си.

Кои човешки качества цените най-вече?

От човешките качества оценявам доста лоялността, добротата, желанието на човек да се развива към по положително с всеки минал ден.

Какво желаете да пожелаете на хората, с които работите и сте дружно всеки ден?

Да бъдат здрави, да опитат да останат такива каквито са и да не престават да вършат това, което вършат толкоз добре – да оказват помощ на хората.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР